Google pozor! Prihaja Live.com

Že nekaj časa se pri Yahoo in MSN trudijo na novih spletnih iskalnikih in ta teden se je pokazal rezultat truda pri MSN. Lansirali so novi spletni iskalnik Live.com, ki bo zamenjal obstoječi iskalnik MSN.

Live.com predstavlja kar nekaj novosti, predvsem v smislu predstavitve rezultatov iskanj, ki so narejeni na osnovi Microsoftovih standardov. Tako kot pri iskalniku Google so tudi tukaj poskrbeli za vse mogoče nastavitve iskanj. Lahko si npr. nastavite, da se vam prikažejo vsi rezultati na eni strani, saj so omejili število prikazanih rezultatov na 250. To bo sicer upočasni nalaganje, vendar pa ali res kdo potrebuje kaj več rezultatov. Novost je tudi to, da si lahko iskalne fraze spravite v makrojih, ki jih lahko nato zaženete ob prihodnjih ponovitvah iskanj. Gotovo so pripravili še kakšno novost, ki pa jih takole na prvo žogo nisem opazil. Bodite tudi previdni, ker spletno mesto deluje drugače, če uporabljate Firefox ali IE. Mislim pa, da je to tudi povezano z jezikom iskanja.

Live.com

Vsekakor sveža novost, vendar pa sem prepričan, da bodo uporabniki, kljub vsem novim »flashy gadgets« na koncu še vedno vztrajali pri iskalniku, ki daje relavantnejše zadetke. Raziskave kažejo, da naj bi kar 60% uporabnikov vztrajalo pri spletnem iskalniku Google, vendar pa ne smemo pozabiti, da tudi Google ni neranljiv. Tudi sam je pred leti zamenjal na lovorikah zaspalega Altavisto in kdo pravi, da se enako ne more zgoditi tudi njemu.


Pusti komentar

:) ko govorim o iskalniku MSN, potem mislim na search.msn.com. Ko omenjam MSN imam jasno v glavi MS. Sem ga pa »polinkal« na MSN, ker je tam še prejšnji “front-end”, ki pa jasno sedaj uporablja “engine” novega live.com.
Kar se pa novosti tiče, pa sem želel izpostaviti samo presežke novega iskalnika in ne vse, kar jim je uspelo skopirati od iskalnika Google.
Drugače pa hvala, da si me opozoril na ta dogajanja.

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo