Google prepoznava obraze?

Prijatelj me je opozoril na neko neverjetno predvidevanje novih storitev spletnega iskalnika Google.

Google vam pri urejanju vaših kontaktov v vaši spletni pošti Gmail dovoljuje opremiti le-te tudi s slikami svojih prijateljev, vendar pa ima lahko to tudi drugačne implikacije. Menda naj bi Google na podlagi baze teh slik razvijal sistem za prepoznavanje obrazov. Ideja je sicer malo privlečena za lase, vseeno pa namiguje na dejstvo, da postaja Google vse bolj in bolj vpleten v naša življenja. »Be afraid, be very afraid«.

Face Recognition

Kakorkoli že, zanimivo razmišljanje, če ne drugega pa je Google Operating System zanimiva stran za branje o najnovejši novostih na spletu.


Pusti komentar

No, če dodaš zraven še dejstvo, da so skoraj kupili firmo, ki se ukvarja s prepoznavanjem obrazov in da bodo sedaj tehnologijo razvili v hiši in jo integrirali v picaso, potem dobiš še bolj jasno sliko, kam gre google

Thnx za super link od googlesystems. Drugače pa Google je zdej kul, čez leta pa ga ne bomo imeli več tako radi, ker kopira vedno bolj Microsoft.

@Tomaz: Že morda, da imajo željo narediti tak sistem, samo nekako nisem prepričan, da lahko kdorkoli s sigurnostjo moje kontakte in moje slike uporabi za verodostojen material pri prepoznavanju obrazov.

@Nikman: Google ima veliko težav. Ena je jasno ta, da postaja prevelik za nas planet Zemlja :). Veliko ima resursov, ki jih je potrebno porabiti na takšnih ali drugačnih projektih. Poglavitna težava pa je v tem, da ima veliko opravka z našimi osebnimi podatki, kar jasno poraja veliko vprašanj v zvezi z varovanjem le-teh. Bomo videli, kako se bodo tega lotevali čez nekaj let.

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo