Raba interneta drugič

Kot naročeno. Ravno, ko sem objavil svojo analizo, tudi RIS in SURS objavita svoje rezultate rabe interneta v Sloveniji.

Po podatkih raziskave RIS 2006, naj bi bilo v Sloveniji 880.000 mesečnih uporabnikov interneta, ki do interneta dostopajo preko osebnih računalnikov. Izmerili so tudi, da ima kar 90.000 uporabnikov urejen dostop do interneta le preko mobilnega telefona. Torej imamo po podatkih te raziskave v Sloveniji že 970.000 uporabnikov interneta.

Vir: RIS

Po podatkih raziskave SURS pa naj bi internet uporabljalo 54% vseh gospodinjstev oz. več kot 900.000 uporabnikov v starosti med 10 in 74 let. Opravili pa so tudi raziskavo v podjetjih z 10 ali več zaposlenimi, kjer naj bi imelo dostop do interneta 96% podjetij, spletno stran pa 62% podjetij.

Po tem lahko sklepam, da raba interneta po podatkih Internet World Stat le ni tako zelo precenjena, vendarle pa sem še vedno mnenja, da je njihova definicija uporabnika presplošna. “Ability to use Internet” še ne zagotavlja dejanske rabe interneta.


Pusti komentar

Meni pa je danes padel v oci MOSS, ki ga izvaja podjetje aragon… in potem pogledam njihovo spletno stran http://www.aragon.si/ :(

Tukaj velja, da je kovaceva kobila vedno bosa.

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo