Spletno mesto »Ne klikni«

Naletel sem na odlično spletno mesto Dontclick.it, ki se ukvarja z vprašanjem interakcije s spletnimi mesti, s katerim se srečujemo vsak dan. Ali je »klik« res potreben element za pregledovanje vsebine na spletnem mestu? Je to zgolj naša človeška navada? Kaj se zgodi, ko iz interakcije umaknemo »klik«? No, spletno mesto ponuja odgovore na ta vprašanja. Sicer sem prvič zasledil »non-clickable interaction« pri Microsoftovih oknih nekaj let nazaj, vseeno pa spletno mesto definitivno podaja zanimiv pogled na HCI.

Don't click it


Pusti komentar

Spletno mesto sicer ne deluje čisto v redu v Firefox-u in tudi ni optimizirano v smislu klasičnih spletnih mest, vendarle pa je namen tega spletnega mesta popolnoma nekaj drugega.

Ja. Precej zabavna zadeva. Sem videl že pred časom. Če ostanemo v htmlju/css svetu … Vsekakor je zelo uporabno, če se v primeru linka zelo očitno uporablja mouse over.

Klik pa naj ostane klik. ;)

Jaz bom začel izdelovati avtomobile, ki imajo volan za voznike na zadnjem sedežu in kolesa na strehi. Bom vsaj originalen, peljal se pa ne bom…

Stran je že precej stara, ideja pa se meni osebno zdi neumna. Predstavljajte si en page, ki ima gor recimo članke oz kakršen koli tekst. Težko bi prišli do željene povezave, če bi se spotoma odpiralo nekaj drugega zaradi naše nenatančnosti.

Vse skupaj je potrebno jemati kot koncept. Jasno, aplikacija tega pa ni primerna za vsakogar, še najmanj pa za spletno mesto z veliko vsebine.

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo