Stran za milijon ameriških dolarjev

Nekateri otroci so dobri v športu spet drugi v glasbi. Alex Tew pa ima talent za ustvarjanje denarja. Za Alexa Tewa ste gotovo že slišali, če ne zaradi drugega pa zaradi njegove odlične ideje, da postavi spletno mesto www.milliondollarhomepage.com.

Že v srednji šoli se je pokazal njegov talent ustvarjanja denarja. Med drugim je, ko so v srednji šoli prepovedali vodo v plastenkah, s prodajo vode zaslužil dobrih 8 $ na dan. Pri 22-ih letih pa se je odločil, da bo izvedel najbolj neverjetno potezo. Prodajati je začel piksle.

Million dollar homepage

Alex je imel plan, da bi prodal vsakega od milijon pikslov na eni sami spletni strani za 1 $ in tako razprodal parcelo spletne strani za 1 milijon $. Minimum, ki so ga oglaševalci lahko zakupili je bilo 100 pikslov, oglas pa bodo imeli na spletni strani naslednjih 5 let. Novica o spletni strani se je hitro razširila in v mesecu dni je Alex zaslužil 200.000 $. Po 4 mesecih je zadnjih 1.000 pikslov ponudil na spletni dražbi na spletni strani eBay in v slabe pol leta v celoti zaslužil 1.037.100 $.

Preproste, a dobre ideje se prodajajo najbolje.


Pusti komentar

Ojla Martin. Sem pa tudi slišal verzijo, da je to projekt večih ljudi in da model sploh ni prodal za 1mio dolarjev pikslov, ampak so bile ene usluge, tako da je zaslužil še vedno veliko, vendar ne 1mio USD.

Hud pejč‘ je oglasevanje.com!

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo