The Simpsons Movie

Po 20 letih risane serije se družina Simpson seli na velika platna. Tudi sam sem velik oboževalec smešne družinice, vendar bolj kot sam film mi je pri vsem skupaj zanimiva promocija, ki ga spremlja. Poleg klasične promocije, so pripravili tudi odlično promocijsko spletno mesto, vendar kar bo naredilo promocijo tega filma pa je naslednje:


Gre torej za 50 x 50 metrov veliko podobo velikana iz Angleškega mesteca Cerne Abbas, za katerega nekateri verjamejo, da predstavlja pogansko božanstvo, čeprav naj bi po vseh verodostojnih podatkih podoba nastala šele nekje konec 16. stoletja. To kontradiktorno figuro so izkoristili promotorji novega filma The Simpsons, ki so provokativno na istem hribu izrisali podobo Homerja Simpsona. Takšne “promocijske” aktivnosti nato sprožijo t.i. viralni marketing, kar pa samo po sebi ni nič novega. Avtorji teh aktivnosti dejansko zelo natančno razmislijo, kaj bi lahko bilo tisto, kar potem sproži vsakodnevne pogovore in širitev teh novic.

Ta princip pa pride še toliko bolj do izraza na spletu, saj se informacija o takšnem dogodku razširi še toliko hitreje. O tem se potem piše preko elektronske pošte, na takšnih in drugačnih blogih, forumih, Wikipedii, na YouTube se iz dneva v dan pojavlja več video posnetkov, uporabniki pa te posnetke nato tudi obdelujejo in ustvarijo še dodaten »buzz«:

Pri vsej stvari gre torej za to, da takšno početje na koncu nikogar ne pusti hladnega. Za nekoga je to lahko vandalizem, za drugega nekaj zelo “cool”. Vsak ima svoje mnenje o tem in o tem tudi spregovori. Novica o slabih stvareh se razširi hitreje kot o dobrih, če pa je stvar hkrati dobra in slaba, pa se novica razširi še hitreje.


Pusti komentar

Trailer filma lahko najdete na spletni strani Apple.

Si si že ustvaril svoj Simpson avatar? Ga boš delil z nami?

He, he… moram priznati, da še nisem uspel pregledati vseh “fun stuff” na spletnem mestu. Morda bi pa ti začela, pa lahko v nadaljevanju tudi objavim vse avatarje, ki mi jih pošljete. Sicer pa saj lahko v komentarje vstavljate tudi slike. Bo verjetno še najlaže.

No, potem bom pa jaz začel. Pa dajte prosim nastavit dimenzije na 200×400.

Evo me!

He, he… tole je pa odlično. Next?
Sliko lahko dodajate z naslednjim html:

He, he

;)

yeah!

Evo noch mene.

LukaR

dis is fan! :D

Pa še jest

manjka neki … ne moreš si naredit animal avatarja hehehe (itchy & scratchy)

best of itchy & scratchy here:

http://www.youtube.com/watch?v=1i1z4qCc6f4

i know you dig sick.

This is crazy hilarious :)

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo