Video vsebine vse bolj priljubljene

Po izsledkih raziskave podjetja iProm, ki jo je konec leta 2009 izvedlo skupaj s podjetjem Valicon, v Sloveniji kar 96 % uporabnikov interneta vsaj občasno spremlja video vsebine na spletu. Glede na enako raziskavo, izvedeno maja 2008, to pomeni dvig za kar 10% točk.

Spodnji graf prikazuje najbolj priljubljene video vsebine med slovenskimi uporabniki spleta.
Raziskava video vsebine iProm

Najbolj priljubljen portal za spremljanje tovrstnih vsebin je YouTube (87 %), sledi mu Google Videos (26 %), na tretjem mestu pa je s 24 % največji domači video portal, Mojvideo.com.

Do video vsebin sicer uporabniki še vedno najpogosteje dostopajo prek spletnih iskalnikov (53 %), vendar pa jih sedaj tudi pogosteje kot leta 2008 poiščejo na video portalih samih (41 %).

Video vsebino je na spletu objavilo že 36 % uporabnikov interneta. Polovica teh je moških, mlajših od 35 let, oziroma tretjina žensk v tej starostni skupini. Na drugi strani je video vsebino objavila zgolj četrtina anketirancev, starejših od 35 let.

Raziskava se je s pomočjo spletne ankete izvajala med decembrom 2009 in januarjem 2010, v njej pa je sodelovalo 1.662 internetnih uporabnikov.


Pusti komentar

Super podatek. Trenutno se ukvarjam z video komunikacijskimi orodji in mi podobni statistični podatki prav pridejo. Drugače videl sem, da imate par zanimivih stvari na strani

Hvala za komentar. Žal za pisanje nimam več toliko časa, tako da na strani ne boste našli prispevkov novejšega datuma. Mi je pa vseeno všeč, da se še najde kakšna zanimiva stvar.

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo