Zadnje predavanje

Prazniki so tudi odličen čas, ko si lahko vzamemo nekaj časa za branje. Jaz sem se lotil kar treh knjig, vendar pa me je najbolj navdušila knjiga Zadnje predavanje. Knjiga govori o profesorju računalniških znanosti Randyju Pauschu, ki je izvedel, da umira za neozdravljivim rakom in mu je ostalo le še nekaj mesecev življenja. Na nekoliko neortodoksen način se je želel posloviti od vseh, ki so ga poznali, z zadnjim predavanjem na univerzi, kjer je predaval. Skriti namen tega predavanja pa je bila neprecenljiva zapuščina drobnih nasvetov in spominov svojim otrokom, ki so bili v času njegove smrti še premajhni, da bi razumeli večino zelo premišljenih življenjskih nasvetov in načel.

Knjiga je lahka za branje in preleteli jo boste v nekaj urah, dala pa vam bo tako veliko, da si ne boste mogli misliti. Toplo priporočam, da si vzamete ta čas, oglejte pa si tudi posnetek tega predavanja, ki je bilo do sedaj predvajano že več kot 10 milijonov-krat.

Za tiste malo manj zagnane, pa izpostavljam meni najljubša sporočila knjige:

- V življenju se nam na pot velikokrat postavijo zidovi vendar ne zato, da bi vas zaustavili, ampak da vam pokažejo, koliko si nekaj v resnici želite.

- Ne moreš vsega narediti sam. Dovoli, da ti ljudje pomagajo, kar pa lahko dosežeš le s pravim odnosom: Vedno govori resnico. Bodi iskren. Opraviči se, ko narediš napako. Osredotoči se na druge, ne na sebe. Vedno pokaži hvaležnost tistim, ki si jo zaslužijo.

- Če delaš pravo stvar, se vedno zgodi kaj dobrega.

- Ne pritožuj se. Raje se bolj potrudi. Skrivnost uspeha je ravno delavnost.

- Bodi dober v nečem, saj te to dela vrednega.

- V vsakemu obstaja nekaj dobrega, in če dovolj dolgo čakaš, to tudi odkriješ.

- Bodi pripravljen. Sreča je le, ko se srečata pripravljenost in priložnost.


Pusti komentar

Komentiraj

(zahtevano)

(zahtevano)
moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler woolrich outlet woolrich uomo woolrich donna woolrich outlet online tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo